Comunitatea iubitorilor mărcii ARO este destul de unită. Chiar şi cea de peste ocean. Pagina de Facebook ARO USA postează constant imagini cu maşina românească aflată pe tărâm american aparţinând unor diverşi colecţionari. 

Cea mai recentă postare arată un model ARO 240 proaspăt recondiţionat. Proprietarul scrie că modelul, fabricat în anul 1978, a primit câteva upgrade-uri: un nou spoiler faţă, troliu, anvelope noi, noi arcuri spate, banchete noi, fluidele au fost înlocuite, iar carburtorul a fost curăţat.

Aro 240 – primul model cu suspensie independentă

Primul model al seriei a fost 240, un model decapotabil, cu 2 usi, prelata, suspensie independenta, la partea faţă, cutie de viteze cu 4 trepte, cutie transfer, tracţiune integrală, motor de 2500 cmc, 75 cp, deşi primele modele aveau motor de la IMS 461.

Suspensia independentă era o noutate pe autovehicule de teren la acele vremuri. Exporturile au început după anul 1973, însă modelele de export aveau alte motoare pentru a corespunde normelor de poluare. 

Este interesant să aflăm că această maşină încă mai este respectată, în unele cazuri primind mai multă atenţie de la proprietarii străin, decât aici în ţară. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *